ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salamul de Sibiu produs pe baza rețetei tradiționale a obținut, de curând, recunoaștere europeană și denumirea de Indicație Geografică Protejată. 

Deși piața e plină de produse vândute drept salam de Sibiu, doar cinci firme românești au dreptul să producă salamul de Sibiu pe baza rețetei tradiționale, potrivit stiridesibiu.ro.

Cele cinci firme sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România. Ulterior, la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a aderat și CrisTim.

Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni. Astăzi li s-a adăugat și brânza de Ibănești.