ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valentin Lazea, economist-şef al BNR,a declarat că educația ar trebui să devină primordială pentru dezvoltarea României, în perspectiva aderării la zona euro. În acest sens,el propune desființarea meditațiilor particulare, despre care spune că nu sunt benefice învățământului românesc.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

„Piatra de temelie de unde trebuie începută toată discuția asta este educația. Sistemul de educație este într-o mare problemă. Am propus trei lucruri. Să se desființeze sistemul meditațiilor particulare, unde numai cei care au bani pot să își instruiască copiii în ore suplimentare, iar aceiași profesori pot să dea meditații în școală, după ore și să fie plătiți de primărie. Primăriile să construiască mai puține borduri în fiecare an și să aloce o parte din banii respectivi pentru meditații post ore. Și când vine copilul acasă să fie cu lecțiile făcute, nu să se apuce la ora 8 seara când vin părinții să rezolve 50 de probleme”, a explicat Valentin Lazea citat de PaginadeBănci.

De asemenea, economistul BNR a vorbit despre rezultatele testelor PISA din 2012 care se realizează odată la trei ani pe un număr de 60 de țări la nivelul liceenilor de 16 — 17 ani. Potrivit acestora, România se află pe locul 45 la matematică, pe 49 la științe și pe 50 la citire.

„Acest loc 50 este dramatic pentru că înseamnă că oamenii nu știu să lucreze cu informația care li se dă. Ei citesc o frază și nu știu ce să facă cu ea. Nu se poate cu oameni care sunt pe locul 50 ca și citire să intre în zona euro”, a spus Lazea.