ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea a reacţionat după ce Alina Bica, procurorul şef al DIICOT, a fost arestată preventiv într-un dosar în care este implicat şi fostul ei sot, Dorin Cocoş.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Fosta candidată la alegerile prezidenţiale a negat cu vehemenţă orice implicare în dosar.

"Constatand ca multe din dezbaterile publice ma includ ori se refera cu precadere la mine, fac urmatoarele precizari:

Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi doamna Alina Bica şi fostul meu soţ, Dorin Cocoş. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi niciun fel de implicare în acest caz. Relaţia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publică, nu am ţinut-o niciodată ascunsă şi a început ca urmare a colaborării în Guvernul din care amândouă am facut parte.
Văzând că s-a speculat pe ideea nominalizării sale în comisia de la ANRP, fac precizarea că doamna Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justiţiei ca efect al legii.

Precizez că nu am discutat niciodată cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, până la suspendarea activităţii Agenţiei, nu am ştiut măcar ca ea este cea care reprezintă Ministerul Justiţiei (MJ) în restituirea proprietăţilor, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea mea în Guvern.

Am apreciat întodeauna profesionalismul doamnei Alina Bica, recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor două noi Coduri Penale şi la menţinerea legalităţii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regulă, din partea MJ.

Nu ştiu care sunt faptele de care este acuzată, dar sper că îşi va putea dovedi nevinovăţia în faţa legii", a scris Udrea pe Facebook.