ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Turcia a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele celui mai mare rival al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Fethullah Gulen, un cleric respectat şi a cărui influenţă se menţine la nivel înalt, desi este stabilit în SUA, informează Russia Today.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Acest ordin de arestare vine la câteva zile de la arestările din rândul mass-media turceşti, când peste 20 de jurnalişti, printre care se află directori şi editori şefi de redacţie au fost puşi în spatele gratiilor. Toţi cei arestaţi sunt bănuiţi că ar fi susţinătorii lui Gulen.

Preşedintele de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, îl acuză pe auto-exilatul predicator şi lider spiritual al mişcării Hizmet că pune la cale o lovitură de stat prin care să răstoarne guvernul actual.

Înainte de a se stabili în SUA, în 1999, Gulen a fost unul dintre principalii aliaţi ai lui Erdogan. Relaţiile dintre cei doi au început să se deterioreze după ce actualul preşedinte turc ar fi început să se teamă de influenţa tot mai mare a clericului.