ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 20:00 Președintele Turciei s-a întâlnit și cu premierul Victor Ponta. Întâlnirea de la Palatul Victoria, prevăzută să dureze circa 15 minute, s-a prelungit cu mai bine de o oră.

După întrevedere, în prezența șefului statului turc și a prim-ministrului român au fost semnate mai multe documente bilaterale.

Printre acestea s-au numărat Acorduri între guvernele celor două țări privind cooperarea în domeniul apei, în domeniul forestier și în domeniul meteorologiei și hidrologiei, care au fost semnate de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul turc al Pădurilor și Lucrărilor pentru Ape, Veysel Eroglu.

De asemenea, a fost semnată de către ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, și ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, Declarația privind constituirea Comisiei Mixte Economice și Comerciale între România și Republica Turcia.

[divider]

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a scurtat vizita oficială în România, el anulând participarea la dineul oficial oferit de președintele Klaus Iohannis, care urma să aibă loc miercuri seară.

Magistratul turc grav rănit în operațiunea poliției ce a pus capăt marți seară sechestrării sale într-un tribunal din Istanbul de către militanți înarmați ai unui grup de extremă-stânga a decedat din cauza rănilor, au anunțat medicii spitalului unde a fost transportat.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

"Exprim condoleanțele mele și ale noastre pentru evenimentul nefericit de ieri. Pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră. Terorismul este un flagel groaznic care se extinde și în a cărui combatere națiunile noastre trebuie să colaboreze", a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

La rândul său, președintele turc a afirmat că un procuror a fost luat ostatic și ucis mișelește, apreciind că acesta este un erou.

"Terorismul (...) este o chestiune a întregii lumi și lupta noastră trebuie să o continuăm în plan mondial. (...) Acțiunea a fost îndreptată împotriva partidului nostru, împotriva democrației. Democrația este un sistem complex care nu poate suporta terorismul. Cei care credem în democrație trebuie să luptăm împotriva terorismului și în calitate de președinte al Turciei voi continua această luptă până la capăt. (...) Lupta trebuie să continue în manieră hotărâtă și partidul nostru va lua măsuri referitoare la ce s-a întâmplat", a spus Erdogan.

Președintele Turciei a subliniat că astfel de evenimente creează îngrijorare, arătând că acestea trebuie să fie cunoscute pentru a fi prevenite. De asemenea, Erdogan a anunțat că la întoarcerea în țară va avea loc o reuniune la nivel înalt pentru că Turcia dorește să rezolve acest proces.