ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de Inițiativă al Societății Civile Bârlădene, împreună cu Asociația România Vie și Cercul Studențesc „Floarea de Foc” organizează, miercuri 19 martie 2014, o conferință ce vizează „Cadrul legal pentru exploatarea resurselor neconvenționale în România”.
este-legala-exploatarea-gazelor-de-sist-in-romania-videoConferința va avea loc între orele 18-21 la Aula Magna a Universității București și îi va avea ca invitați pe Prof. Univ. Emerit Afrodita Iorgulescu (ASE București), Georgeta Ionescu, Geolog, Nicușor Dan, Cercetător(Institutul de Matematică al Academiei Române), Daniela Grigoraș, Avocat
și Cristina Cânepă, Doctor în Matematică (Grupul de Inițiativă al Societății Civile Bârlădene).

„Ce este mai periculos, un rechin sau un banc de pești piranha?”, spune istoricul Mircea Radea, făcând o comparație între exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană și fracturarea hidraulică. O explicație corectă, detaliată și de bun simț în ceea ce privește pericolele fracturării hidraulice, în clipul de mai jos:
[video ]http://www.youtube.com/watch?v=xQZgGPR5T-c&feature=youtu.be[/video]