ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost tras pe linie moartă de către CME, compania care deţine posturile Pro în România, Adrian Sîrbu s-a refugiat la trustul de presă Mediafax Group, unde conduce mai multe produse media, printre acestea aflându-se publicaţia Ziarul Financiar, agenţia de presă Mediafax, site-urile Gandul, ProSport, Apropotv sau magazinul online unvinpezi.

Se pare însă că omul de afaceri nu poate sta departe de lumea televiziunii. Ţinut pe loc de o clauză cu CME, care va expira la 1 ianuarie 2015, planurile sale de revenire în lumina reflectoarelor se desfăşoară în cel mai mare secret. Pentru început, au fost cooptate în proiect câteva nume grele din Pro TV, cum este cazul producătorului Andrei Boncea sau al fostului producător al ştirilor ProTV , Septimiu Sărăţeanu. Apoi, în blocul office din strada Aurel Vlaicu s-au construit studiourile tv. Au fost eliberate deja două etaje din clădirea Mediafax Group, angajaţii fiind mutaţi, la propriu, claie peste grămadă! Este de aşteptat ca Sîrbu să dea câteva lovituri de imagine cu noua televiziune, în noul proiect urmând a fi cooptate câteva vedete din Pro TV. Totuşi, adevărata lovitură ar putea fi alta: meciurile din Liga 1!

Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE VIDEO
Sîrbu are o relaţie foarte bună cu Arpad Paszkany, omul care deţine din umbră controlul asupra Look TV şi Look TV Plus. Cei doi au purtat foarte multe negocieri, nu de puţine ori boss-ul Mediafax Group fiind zărit în Cluj Napoca. Apropierea din cele două entităţi media este confirmată şi de faptul că angajaţii ProSport au trecut de la statutul de invitaţi de la Sport.ro la Look TV!

Strategia adoptată cu RCS&RDS

Firma care deţine drepturile TV pentru Liga 1 are mari probleme cu distribuţia. Chiar dacă Look TV şi Look TV Plus se pot recepţiona în peste 25 de reţele prin cablu, neincluderea în grila RCS&RDS poate însemna falimentul! Calculele sunt simple şi se bazează strict pe date financiare. Compania lui Teszari are în jur de 3,5 milioane de clienţi, adică peste 60% din piaţa serviciilor TV din România. Iniţial, planul lui Paszkany era ca abonaţii RDS să fie convinşi să se mute la UPC, dar migrarea în masă a eşuat. Intel Sky trebuie să plătească anual către LPF în jur de 30 de milioane de euro, bani pe care nu îi poate obţine doar de la UPC şi Romtelecom (cele mai mari companii cu care Intel Sky are contract de redistribuire). Practic, dacă nu se va găsi o soluţie salvatoare, Intel Sky ar putea intra în faliment pentru că nu are cum să plătească suma negociată cu LPF! Soluţia salvatore ar putea fi Adrian Sîrbu. Noul post TV al mogului media ar urma să preia un pachet de meciuri din Liga 1.

EXCLUSIV Adrian Sârbu a luat foc după ce a fost criticat pentru titlurile celor de la Gandul. Şedinţă în Mediafax Group 

În acest fel, toată lumea va câştiga: meciurile ar ajunge la toată populaţia, Paszkany mai primeşte o sumă frumoasă de bani, iar Adrian Sîrbu va face rating, investiţia urmând a fi amortizată din publicitate.