ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care calcă în aceste zile pragul Palatului Șuțu din București sunt invitați la un exercițiu de imaginație: cum ar fi fost viața lor, la sfârșitul secolului al XVII-lea, în perioada lui Constantin Brâncoveanu. Începând de miercuri, 15 octombrie și până pe 30 martie 2015, Muzeul Municipiului Bucureşti găzduiește expoziția ”Numele meu a fost Constantin Basarab Brâncoveanu".

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

Expoziția este o invitaţie de a cunoaşte cum ar fi viaţa ta la sfârşitul secolului al XVII-lea, dar mai ales ce ar fi însemnat să te afli în intimitatea puterii. Naraţiunea construită la persoana întâi îl apropie pe vizitator de un personaj atât de îndepărtat în timp şi îi oferă prilejul să-i devină confident. Acest exerciţiu poate arăta cât de apropiaţi putem fi în sentimentele simple, în dorinţe, aspiraţii şi suferinţe de omul secolului al XVII-lea căruia îi aparţine şi Constantin Brâncoveanu, a declarat directorul Muzeului Municipiului București, Adrian Majuru, în preajma vernisajului care va avea loc miercuri.

Expoziția „Numele meu a fost Constantin Basarab Brâncoveanu" va fi deschisă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. I.C.Brătianu 2) în perioada 15 octombrie 2014 – 30 martie 2015. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 15 octombrie, ora 12:00 la Palatul Suţu, avându-i invitaţi pe conf. univ. dr. Octavian Buda (UMF Carol Davila), Emanuel Bădescu (Biblioteca Academiei Române) şi pe dl. Constantin Şerban Cantacuzino.

La 15 august 2014 s-au împlinit 300 de ani de la martiriul şi 360 de ani de la naşterea lui Constantin Basarab Brâncoveanu.