ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie se alătură Franței, Belgiei, Ungariei și Mexicului, țări care au impus taxe pe băturile cu conținut de zahăr
 
Anunțul survine la doar câteva luni după ce Marea Britanie a respins propunerea de a introduce taxa generală pe zahăr. Taxa pe băuturi va fi impusă companiilor care produc răcoritoare cu zăhar adăugat în compoziție și se așteaptă ca ea să aducă bugetului de stat circa 500 de milioane de lire anual.

 
Acțiunile companiilor din industria băuturilor carbogazoase au scăzut pe burse imediat după publicarea știrii cu circa 3-5%.
Federația Britanică a Producătorilor din Industria Alimentară și a Băuturilor a reacționat dur spunând că anunțul lui Osborne este doar „teatru politic”, care nu va avea nici o influență asupra obezității din rândul populației, dar care va duce la pierderea de locuri de muncă.
 
Ministrul britanic a declarat că bolile provocate de obezitate, cum ar fi cele cardiovasculare sau diabetul, ridică costurile suportate de economie la 27 de miliarde de lire anual și reprezintă o povară uriașă pentru sistemul național de asigurări de sănătate NHS.