ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic canadian, devenit cunoscut pentru că s-a opus măsurilor draconice COVID în provincia ei și pe rețelele de socializare și apoi a fost sancționată de facultatea de medicină unde preda și forțată să intre în procese juridice costisitoare, a primit sprijinul miliardarului Elon Musk, potrivit LifesiteNews

Dr. Kulvinder Kaur Gill, un medic pediatru din Ontario, care a fost implicată într-o luptă juridică cu Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Ontario (CPSO) pentru opiniile sale împotriva COVID, a cerut, joia trecută, ajutorul lui Musk.

„Fiind unul dintre primii medici canadieni care s-au opus blocajelor în 2020, pe Twitter... Am fost persecutată timp de patru ani numai din cauza postărilor mele. Vă rugăm să ajutați un coleg canadian! 300.000 de dolari cheltuieli de judecată, datorate în patru zile”, a scris Gill pe X (fostul Twitter) pe 21 martie. 

Gill a atașat o captură de ecran dintr-o postare pe X a lui Musk din august 2023, în care acesta a promis că va sprijini pe oricine se confruntă cu probleme pentru ceea ce au postat pe X și apoi au fost cenzurați sau atacați pentru asta.

„Dacă ați fost tratat incorect de către angajator din cauza postărilor sau a faptului că ați apreciat ceva pe această platformă, vă vom finanța costurile de judecată. Fără limită. Vă rugăm să ne anunțați”, a scris Musk în august 2023.

La scurt timp după postarea lui Gill joi, Musk a răspuns: „Vă vom ajuta”. 

Gill i-a mulțumit lui Musk după postarea sa, scriind: „Mulțumesc @elonmusk@X! Bine ați venit la #TeamHumanity. Sper că echipa dumneavoastră ne va contacta foarte curând.”

La postarea sa, Gill a făcut trimitere și către un interviu recent cu dr. Jay Bhattacharya, care a redactat Declarația de la Great Barrington, interviu în care a vorbit despre lupta sa cu CPSO.

„Începusem să ma informez despre daunele devastatoare ale blocajelor. Toate acestea m-au obligat să vorbesc, în vara lui 2020, despre toate aspectele care erau ignorate, atât în mass-media, cât și în conversațiile zilnice ale canadienilor. Nu am anticipat răspunsul pe care l-am primit”, a spus Gill.

Gill a povestit că „dintr-o dată” s-a trezit „împotrivă narațiunii oficiale” și apoi a fost „văzută ca o oaie neagră, ca pe o persoană care trebuie evitată”.

Gill este specialist care practică în zona Greater Toronto și are o vastă experiență și pregătire în „pediatrie, alergie și imunologie clinică, inclusiv cercetare științifică în microbiologie, virologie și vaccinologie”.

În septembrie anul trecut, procedurile disciplinare împotriva ei au fost retrase de CPSO. Cu toate acestea, anul trecut, Gill a fost obligată să plătească 1 milion de dolari cheltuieli de judecată după ce procesul ei de calomnie a fost respins, iar acum i s-a spus că trebuie să plătească 300.000 de dolari până la sfârșitul lunii martie.

CPSO a început investigații disciplinare împotriva lui Gill în august 2020, Fondul pentru democrație (TDF) menționând că aceasta a fost ținta „unei campanii online dusă de alți medici, de mass-media și public prin care s-au generat plângeri împotriva ei”.

Gill are mulți urmăritori pe X (fostul Twitter) și, de la jumătatea anului 2020, a fost activă pe platformă criticând ordinele de vaccinare forțată Covid. A fost unul dintre puținii medici canadieni care a vorbit cu fermitate împotriva dictelor Covid de la început și a postat în mod regulat pe X pentru a-și împărtăși opiniile.

Din cauza postărilor sale pe rețelele sociale, ea s-a confruntat cu investigații continue, precum și cu acțiuni disciplinare din partea CPSO. De asemenea, împotriva ei au fost făcute plângeri publice, pe care CPSO le-a anchetat.

Organizația Fondul pentru Democrație oferă detalii despre aceste proceduri împotriva lui Gill.

La sfârșitul anului 2020, ea a inițiat o acțiune în justiție împotriva unui grup de aproximativ 23 de medici, cadre universitare, reporteri și chiar și împotriva fostului președinte al Asociației Medicale din Ontario, susținând că aceștia i-au afectat reputația de medic profesionist din cauza poziției sale anti-lockdown.

Pe 24 martie, X News a postat că platforma X „este mândră să ajute în apărarea Dr. Kulvinder Kaur Gill împotriva eforturilor susținute de guvern de a-i anula discursul”.

De asemenea, Musk i-a scris lui Gill că  sprijină deplin „dreptul tău de a vorbi”.

În aceeași zi, Gill a confirmat că X a contactat-o „direct” cu privire la oferta lor de a o ajuta să facă recurs pentru cele trei avertismente ale CPSO referitoare la postările sale din 2020.