ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile ucrainene au arestat un membru al Gărzii de Frontieră pentru uciderea cu un foc de armă a unui bărbat în vârstă de 39 de ani care încerca să treacă ilegal granița către România, a anunțat vineri Biroul de Stat de Investigații din Ucraina, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Acesta este primul deces oficial în astfel de circumstanțe de când în urma invaziei ruse în Ucraina a fost decretată legea marțială care le interzice bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani apți să servească în armată să părăsească teritoriul național.

Bărbatul a fost împușcat în cap

"Conform informațiilor preliminare, pe data de 15 mai, în jurul orei 19:00, soldați din detașamentul de frontieră au descoperit un bărbat care se îndrepta către frontiera cu România", a comunicat agenției publice de presă Ukrinform biroul de investigații. Bărbatul nu a răspuns ordinelor de a se opri, astfel că gărzile de frontieră au tras focuri de avertisment, dar victima a fost împușcată în cap.

Investigația a relevat din ce armă a fost tras glonțul care a provocat decesul și a fost astfel stabilit agentul care a folosit-o.

De la începutul invaziei ruse circa 30 de bărbați ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă râul Tisa către România, acestea fiind însă cazuri de înec, amintește agenția EFE.