ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parisul a condamnat sâmbătă un bombardament israelian în Fâșia Gaza care a provocat moartea unui angajat al Ministerului francez al Afacerilor Externe și a cerut să se facă cât mai rapid lumină asupra acestei tragedii, potrivit AFP, citat de Agerpres.  

„Cu mare emoție, Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe a aflat despre decesul unuia din angajații săi, care a murit în urma rănilor în timpul unui bombardament israelian în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza”, se menționează într-un comunicat al Quai d'Orsay.

„Cerem ca autoritățile israeliene să facă toată lumina asupra circumstanțelor acestui bombardament, cât mai repede posibil”, se solicită în comunicatul de presă al ministerului francez.

Persoana ucisă, care lucra pentru Franța din 2022 și a cărei identitate și naționalitate nu au fost precizate, își găsise refugiu în casa unuia dintre colegii săi de la consulatul general al Franței, alături de alți doi colegi și membri ai familiilor acestora.

„Solidaritate totală cu angajații agenții îndoliați ai Quai d'Orsay. Este mai mult decât timpul să batem cu pumnul în masă în fața lui Netanyahu”, a reacționat pe X deputatul LFI Antoine Leaument.

„De ce va fi nevoie ca lumea să nu mai susțină Israelul în nebunia sa ucigașă? Dreptul de a răspunde Hamasului, da! Dar asta, nu!”, a comentat pe aceeași rețea de socializare deputata și vicepreședinta comisiei pentru afaceri externe Mireille Clapot.

Locuința în care se refugiase angajatul ministerului francez a fost lovită miercuri seară de un bombardament israelian care a provocat în jur de zece victime. O parte din familia acestuia reușise să părăsească Fâșia Gaza și să ajungă în Franța ca parte a sistemului de evacuare pus în aplicare de autoritățile franceze.