ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna trecută, mulți oameni din diferite zone ale lumii au asistat la imagini spectaculoase cu aurore boreale. Evenimentul s-a manifestat chiar și în zone ale lumii unde în mod normal nu apar astfel de fenomene, inclusiv în România, după cum a relatat și Active News.

Presa mainstream a scris că fenomenul are legătură cu activității solare neobișnuite. Dar există și o altă explicație: fenomenul ar putea fi rezultatul unui experiment HAARP.

Să fie doar o coincidență faptul că, la începutul lunii mai 2024, a fost emis un comunicat de presă în care se anunța despre un experiment HAARP care a avut loc între 8 și 10 mai? (captură foto mai jos)

După cum relatează Expose News, rezumatele căutărilor cu ajutorul unor programe AI arată că, în aceeași zi în care aurora boreală a fost văzută în emisfera nordică, HAARP desfășura experimente pentru a crea în mod artificial lumini strălucitoare asemănătoare aurorei în ionosferă.

Pe 10 mai 2024, aurora a fost vizibilă în mai multe zone ale lumii, inclusiv în Statele Unite, Europa și Asia.

Potrivit mass-mediei corporatiste, o puternică furtună geomagnetică cauzată de o erupție solară ar fi declanșat spectacolul aurorelor boreale. Furtuna a fost suficient de puternică încât a provocat întreruperi în rețelele electrice și în sistemele de comunicații.

În Statele Unite, aurora a fost vizibilă în multe zone ale țării, inclusiv în statele din nord și chiar în sud, până în Alabama și California. În Europa, aurora a fost văzută în țări precum Marea Britanie, Germania și Norvegia.

Centrul de predicție a vremii în spațiu National Oceanic and Atmospheric Administration’s Space Weather Prediction a prognozat vineri că aurora ar putea fi vizibilă în nopțile de sâmbătă și duminică (11 și 12 mai), dacă vremea permite.

Prognoza Centrului de Predicție a Vremii în Spațiu se poate să nu se fi bazat pe fenomene naturale, ci mai degrabă pe o așteptare a rezultatelor unui experiment realizat de High Frequency Active Auroral Research Programme („HAARP”) - program de cercetare asupra frecvențelor aurorale active desfășurat pe teritoriul Statelor Unite.

Dr. Robert Malone a folosit Perplexity, un program de inteligență artificială („AI”) bazat pe abonament, prin care a făcut o căutare după termenii „HAARP aurora 10 mai” și a postat, pe pagina sa de Telegram, rezultatele căutării sale, precum și sursele folosite de programul AI. Căutarea a dat rezultatul:

Pe 10 mai 2024, HAARP a efectuat experimente pentru a crea în mod artificial lumini strălucitoare asemănătoare aurorei sau „străluciri ale aerului” în ionosferă prin activarea electronilor cu unde radio de înaltă frecvență. Experimentul „A face invizibilul vizibil” a testat dacă electronii fierbinți produși de transmisiile radio HAARP ar putea genera un fenomen asemănător cu aurora, denumit STEVE (Strong Thermal Emission Velocity Enhancement).