ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Superstarul muzicii country, Jason Aldean, sfidează valul de ură și de cenzură pornit împotriva sa după lansarea cântecului-imn „Try That in a Small Town”.

În cadrul unui concert organizat vineri seara la Riverbend Music Centre din Cincinnati, Aldean a rostit un puternic discurs patriotic primit de mulțime cu urale și cu scandarea „USA, USA!”.

El a vorbit despre atacurile presei la adresa sa, după lansarea piesei „Try That in a Small Town”, care a avut o ascensiune fulminantă, ajungând nr. 1 în topuri.

Stânga l-a acuzat pe Aldean de rasism și de suprematism alb, pentru că, în cântecul respectiv, criminalii, jefuitorii, incendiatorii, violatorii, care fac ravagii în marile orașe, sunt sfătuiți să nu încerce să facă așa ceva într-un oraș mic de provincie. Pentru că vor fi primiți de locuitori cu arma în mână.

Mai mult, unele canale, cum este CMT, aflat în proprietatea Paramount, au interzis melodia de la difuzare.

Însă Jason Aldean nu pare impresionat. Vineri seara el s-a adresat audienței:

„Trebuie să vă spun, fraților, că a fost o săptămână al naibii de lungă. O săptămână lungă și am văzut o mulțime de lucruri, sugerând că sunt așa și pe dincolo. Eu cred că toată lumea are dreptul la opinie. Ai dreptul să crezi tot ce vrei. Asta nu înseamnă că trebuie să ai și dreptate, nu?”

Și a adăugat:

„Eu sunt un american mândru. Sunt mândru să fiu din țara asta. Îmi iubesc țara. Îmi iubesc familia și aș face orice să le apăr. Vă spun asta cu siguranță.”

(Mulțimea scandează: „USA, USA”).


„Doresc să o văd din nou așa cum era, înainte să înceapă să se întâmple toate mizeriile astea.”

Aldean a spus apoi că are un „răspuns simplu” pentru cei care l-au întrebat dacă va interpreta „Try It in a Small Town”:

„Oamenii s-au pronunțat... Voi, fraților, v-ați pronunțat foarte, foarte puternic, săptămâna aceasta.”

După care, în uralele mulțimii, a început faimosul cântec.