ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația internațională responsabilă cu competițiile de înot, World Aquatics, va lansa o categorie „Open” la Cupa Mondială de înot de la Berlin, și care va primi „înotători de toate sexele și identitățile de gen”, informează insidethegames, conform agenției Mediafax citată de ȘtiripeSurse. Însă chiar transsexualii sunt deranjați de anumite aspecte. 

A fost implementată o regulă conform căreia oricine a trecut prin pubertate masculină nu va fi admis într-o cursă feminină. Categoria open va cuprinde curse pe distanțele de 50 și 100 de metri.

În ciuda acestui fapt, unii sportivi transsexuali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conceptul unei categorii deschise.

„Alegerea [World Aquatics] de a forța femeile transsexuale să intre într-o categorie "deschisă" cu bărbați cisgender este un nonstarter lipsit de etică”, a declarat bărbatul disforic Veronica Ivy, ciclist trans și dublu campion mondial Masters a Uniunii Cicliste Internaționale, la proba feminină.

„Femeile trans sunt femei din punct de vedere legal, social și medical; noi suntem femei din punct de vedere legal, social și medical. Ar trebui să concurăm cu femeile, iar federațiile sportive internaționale trebuie să înceteze să mai pună limite cu privire la cine este suficient de "femeie" sau "femeie".”, a susținut transul, potrivit surselor citate.