ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În caz că vă întrebați ce mai face și cum evoluează declinul cognitiv al celui mai puternic om de pe planetă, iată câteva din ultimele sale performanțe.

Joe Biden l-a avut miercuri ca oaspete pe premierul japonez Fumio Kishida.

Ceremonia oficială de primire a avut loc pe peluza de la Casa Albă, prilej pentru Biden de a-și etala faimosul mers de cocostârc împiedicat.

Pentru a nu se rătăci, comandantul gărzii de onoare l-a îndrumat pe liderul american cu gesturi deloc discrete făcute cu mănușa albă, spre marea uimire a musafirului nipon, care poate fi văzut cum se uită la picioarele gazdei sale.

La primirea în interiorul Casei Albe, în prezența presei, Biden a fost incapabil să spună cele câteva cuvinte banale, de conveniență, adresate oaspetelui, și a trebuit să le citească de pe un cartonaș.

La conferința de presă, care a avut loc tot pe peluza Casei Albe, Joe Biden a întârziat o oră.

El a fost văzut ținând în mână o listă cu reporterii aprobați dinainte să pună întrebări. Mai mult, s-a și scăpat, spunând cu voce tare: „Cui să dau cuvântul în continuare? Stați o secundă... Am o listă aici...

Biden avea și răspunsurile pregătite dinainte, pe care le-a citit cuvânt cu cuvânt, deși acestea păreau că se opun cu toate puterile să iasă din gura prezidențială.

Unii fotoreporteri s-au amuzat surprinzând în lentilele ochelarilor de soare ai liderului american cartoanele cu răspunsurile pregătite dinainte.

Pentru ca nu cumva vreun ziarist mai întreprinzător să strice jocul prestabilit și să pună întrebări fără a fi desemnat, organizatorii nu au dat drumul din mână microfonului, ducându-l personal la gura reporterilor numiți de președinte.

Marea provocare a apărut atunci când, răspunzând la o întrebare despre decizia unei instanțe din Arizona, care a confirmat o lege din secolul XIX, interzicând aproape în totalitate avortul, Biden s-a gândit să nu rateze ocazia, folosind-o în scop electoral.

Drept care și-a luat elan și, lăsând baltă notițele, s-a decis să vorbească liber.

Dar a uitat în ce secol se află și a zis:

„Alegeți-mă pe mine, eu sunt din secolul XX.”

Marea întrebare este: dacă va câștiga alegerile din noiembrie, cum va fi Biden la sfârșitul mandatului, în 2028?

Admițând că nu dă foc la lume până atunci...