ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranul Marii Britanii a dezvelit primul său portret oficial de după încoronare: un tablou în ulei absolut înfiorător, în care pare să fie înconjurat de flăcările iadului.

 

Opera îi aparține artistului Jonathan Yeo și o reprezintă pe Majestatea Sa îmbrăcată în uniforma Gărzilor Galeze și pictată în „tonuri roșii vii”.

Unii ar putea spune: prea roșii, prea vii. În fine, gusturile regale nu se discută.

Colac peste pupăză, în acest decor infernal, un fluture îi dă târcoale lui Charles, dând să se așeze pe umărul său drept.

Într-o declarație preluată de Reuters, artistul Yeo a explicat ce a vrut să reprezinte în tablou:

„Scopul meu a fost de asemenea să respect tradițiile portretului regal, dar într-o manieră care să reflecte o monarhie a secolului XXI și, mai presus de toate, să transmită profunda umanitate a subiectului.”

Pictura învăpăiată a fost dezvelită de monarhul britanic în salonul Albastru al Palatului Buckingham.

Pe rețelele de socializare, opera de artă nu a avut o primire prea prietenoasă: unii au susținut că e vorba de o glumă sau de o satiră, alții că roșul din spate ar proveni de la flăcările iadului în timp ce alții au declarat că ar fi vorba de o baie de sânge.

Lume rea...