ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat în premieră o țară pentru că nu a depus suficiente eforturi de a combate Schimbarea Climatică.

Data de marți 9 aprilie 2024 va rămâne în istorie ca o zi sinistră, după decizia CEDO de a condamna în premieră un stat – și anume Elveția – pentru Inacțiune Climatică.

Decizia Curții de la Strasbourg este OBLIGATORIE și ea va deveni jurisprudență în toate cele 46 de țări membre ale Consiliului Europei.

Plângerea împotriva Elveției a fost depusă la CEDO de „Bătrânele pentru protecția climatică”, o organizație formată din 2.500 de elvețience, care, deși au o medie de vârstă de 73 de ani, sunt îngrijorate de viitorul planetei.

Într-un Comunicat de presă al Curțiise arată că Elveția a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, neîndeplinindu-și obligațiile impuse de Convenție cu privire la Schimbarea Climatică.

CEDO a reproșat autorităților elvețiene mai cu seamă faptul că „nu au cuantificat, cu ajutorul unui buget de carbon sau prin alte mijloace, limitele naționale aplicabile emisiilor de gaze cu efect de seră (GES)”.

Mai mult, se arată în comunicatul de presă, „Elveția nu și-a atins obiectivele de reducere a emisiilor de GES”.

Deși Hotărârea CEDO nu a fost încă dată publicității, este cert că se creează un precedent extrem de periculos.

De acum încolo, orice țară membră a Consiliului Europei (deci și România!) va putea fi condamnată pentru „Inacțiune Climatică”.

Lucrurile sunt de o gravitate fără precedent, dat fiind că orice măsuri de combatere a așa-zisei Schimbări Climatice – de la Pașaportul de Carbon până la restrângerea activităților agricole sau mâncatul de gândaci – reprezintă în realitate atentate deopotrivă la libertatea individului cât și la nivelul său de trai.

Ironia soartei face ca aceste diktate să fie impuse de CEDO, tocmai în numele respectării „drepturilor omului”.

Scenariul COVID se repetă cu brutalitate: izolarea, închiderea școlilor și bisericilor, distrugerea economiei, internările forțate, vaccinarea (cvasi)obligatorie, înmormântările în saci plastic – toate au fost luate în numele „binelui public”.