ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu din 2022 a constatat că vehiculele electrice (EV), impuse asupra populației de către guvernele de stânga din Canada, Statele Unite și din alte zone, poluează la o rată mult mai mare decât cele convenționale, care funcționează pe benzină sau diesel.

Studiul din 2022, al grupului Emissions Analytics din Regatul Unit, a constatat că, pe parcursul unei călătorii de 1.000 de mile, vehiculele electrice eliberează de 1.850 de ori mai mulți poluanți în mediul înconjurător decât vehiculele pe benzină, din cauza greutății mai mari, care erodează cauciucurile.

În timp ce mulți se gândesc la emisiile eliberate de sistemul de evacuare, uzura anvelopelor are un rol semnificativ în emisia de poluanți. Cauciucul sintetic folosit pentru a crea anvelope conține anumite substanțe chimice care sunt eliberate în aer și pentru că vehiculele electrice sunt semnificativ mai grele decât mașinile convenționale, din cauza bateriilor masive cu litiu.

În ansamblu, vehiculele electrice cântăresc cu aproximativ 30 la sută mai mult decât vehiculele pe bază de benzină, iar fabricarea și cumpărarea lor este cu mult mai costisitoare. La aceste probleme se adaugă faptul că nu sunt potrivite în climatele mai reci (cum sunt cele din Canada și nordul SUA), oferă o autonomie redusă, necesită un timp mare de încărcare (în special pe vreme rece), iar bateriile cer resurse extraordinare pentru a fi produse și sunt greu de reciclat.

Atât guvernul Canadei sub premierul Justin Trudeau, cât și guvernul Statelor Unite sub președintele Joe Biden, precum și UE speră să interzică sau să limiteze drastic vânzarea de mașini noi pe benzină după 2035, în ciuda acestor probleme. 

Ministrul canadian al Mediului, Steven Guilbeault, a anunțat, chiar înainte de Crăciun, „Standardul pentru disponibilitatea vehiculelor electrice”. Acesta este un plan care va impune ca, până în 2035, toate mașinile și camioanele noi să fie electrice, ceea ce înseamnă că, după acel an, se va interzice vânzarea de vehicule noi alimentate numai pe benzină sau diesel.

Un studiu revizuit de colegi din iunie 2017, realizat de doi oameni de știință și un statistician, a confirmat că majoritatea datelor recente despre încălzirea globală au fost „fabricate de oamenii de știință climatologici pentru a le face să pară mai înfricoșătoare”.