ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedie la Roma: în timp ce resuscita un pacient care suferise un stop cardiac pe stradă, un operator de pe Ambulanță Ares 118, Roberto Campigotto, de 57 de ani, a murit subit sâmbătă după-amiază, în urma unui atac de cord, relatează ilmessaggero.it. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii și o soție. 

Potrivit ziarului, șoferul de ambulanță în vârstă de 57 de ani a intervenit pentru a ajuta un bărbat aflat în stop cardiac din Monterotondo. În timpul manevrelor de resuscitare a pacientului, operatorul a făcut infarct și a fost ajutat de colegii săi. La fața locului au sosit încă două ambulanțe și medicul ambulanței aeriene. Transportat la spitalul Monterotondo, bărbatul de 57 de ani a murit în timpul transportului.

Mesajul colegilor

„Ares 118 este alături de familia și prietenii îndurerați ai colegului nostru Roberto Campigotto, care a murit prematur în timp ce își desfășura activitatea. «Un profesionist stimat și apreciat de toți colegii săi, Roberto a fost un salvator care și-a pus toată dăruirea și profesionalismul în slujba celorlalți, primind de mai multe ori laude de la oamenii salvați», se menționează în mesajul de condoleanțe publicat pe rețelele de socializare de Ares 118. 

Această tragedie trebuie să reamintească fiecărui cetățean din Lazio cât de mult sacrificiu și dăruire presupune munca lucrătorilor din domeniul sănătății de la Ares 118, în activitatea lor de fiecare zi, prin care salvează viețile altora. Cele mai sincere condoleanțe adresate familiei și prietenilor lui Roberto.”