ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nokia 105, telefon prezentat ca fiind extrem de rezistent, ieftin și cu o baterie care durează mult, pare să fie favoritul teroriștilor Statului Islamic, folosit inclusiv pentru detonarea bombelor.

Acest dispozitiv este preferat mai ales de teroriștii din Irak, unde poate fi cumpărat cu mai puțin de 30 de dolari.

Nokia 105, care nu are nici cameră foto, este o piesă aproape obligatorie pentru teroriști, care îl folosesc la declanșarea dispozitivelor explozive improvizate, arată un raport făcut public recent.

Acest tip de mobil a fost găsit cel mai des asupra teroriștilor prinși până acum. Pentru ca o bombă să fie declanșată, se folosesc două astfel de telefoane: unul îl sună pe celălalt, care, la rândul său, transmite un semnal care acționează pe post de detonator, potrivit NBC, citat de ziare.com.

Deși sunt folosite și alte modele ieftine și rezistente, acesta este de departe favoritul, mai ales pentru că poate fi găsit ușor. Se crede că aceste aparate sunt aduse în Irak în mari cantități chiar de către teroriști.

În plus, metoda lor de a face bombe e deja perfecționată pe acest model. Trecerea la un alt dispozitiv ar presupune și antrenarea teroriștilor, ceea ce înseamnă timp și personal.