ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al SUA Donald Trump a postat pe 22 martie pe rețelele de socializare un mesaj în care dezvăluie că, „prin muncă asiduă, talent și noroc, în prezent am aproape 500 de milioane de dolari în numerar”.

Dezăluirea vine în contextul în care fostul președinte trebuie să plătească peste 454 de milioane de dolari pentru a-și menține judecata în cazul său de fraudă civilă, în timp ce a făcut recurs – pentru a-l împiedica pe procurorul general din New York să-i confiște clădirile în timpul apelului, relatează Epoch Times

Trump a dezvăluit că intenționa să folosească o „sumă substanțială” din banii săi în campania sa pentru alegerile prezidențiale, criticându-i aspru pe judecător și pe procurorul general în cazul fraudei civile. El a spus că este vorba de un caz fabricat, în care nu a greșit cu nimic, însă aceștia au vrut să-i ia acești bani „și de aceea [judecătorul] a venit cu cifra șocantă care, îmbinată cu cererea de dobândă delirant de mare, este de aproximativ 454.000.000 de dolari”.

Cu dobânda aplicată de 9 la sută, dosarele judiciare menționează că amenda ajunge la peste 464 de milioane de dolari, din care puțin peste 10 milioane de dolari sunt atribuite judecății asupra lui Eric Trump, Donald Trump Jr. și a fostului director financiar al Organizației Trump, Allen Weisselberg.

Hotărârea a fost pronunțată pe 23 februarie, lansând un interval de 30 de zile pentru depunerea sumei masive, termen care va expira pe 25 martie.

Trump a condamnat în postare decizia, descrisă drept un exemplu de „comunism în America”.