ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nouă state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croația, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Ungaria) nu au semnat o declarație pentru promovarea politicilor în favoarea comunităților LGBTIQ+, prezentată vineri țărilor membre de președinția belgiană a Consiliului UE, informează agențiile APA și ANSA, citate de Agerpres

Declarația a fost redactată cu ocazia zilei internaționale de „luptă împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei”, marcată anual la 17 mai.

În declarație, statele semnatare se angajează să implementeze strategii naționale în favoarea persoanelor LGBT+ și să acționeze pentru numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană care va rezulta în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

De asemenea, semnatarele cer Comisiei ca în următoarea legislatură să urmărească și să pună în aplicare o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ, să aloce resurse suficiente și să colaboreze cu societatea civilă.

În timpul reuniunii la nivel înalt de vineri în care a fost prezentată declarația, secretarul de stat belgian pe problemele egalității de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat că președinția belgiană a Consiliului UE a decis să plaseze tema drepturilor LGBT în centrul agendei europene.

Statele semnatare ale declarației sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia.