ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proeminent lider politic al opoziției din Germania s-a trezit cu contul bancar închis din cauza activității sale politice.

Tino Chrupalla, deputat în Bundestag și copreședinte al partidului Alianța pentru Germania (AfD) a declarat la televiziunea națională germană:

„Vineri, contul meu a fost suprimat de Postbank pentru că sunt membru al AfD.”

Chrupalla a adăugat că acțiunea face parte dintr-un proces de excludere și discreditare a persoanelor care nu se încadrează în curentul politic dominant.

Și aprobat de Sistem.

Postbank este proprietatea Deutsche Bank, una dintre cele mai mari bănci din lume.

AfD este un partid suveranist, care se pronunță pentru controlul imigrației ilegale, critică supra-statalitatea Uniunea Europeană (fără a cere exitul) și eșecurile Sistemului politic local.

În pandemie, AfD a criticat vehement abuzurile Dictaturii COVID.

Ca peste tot în Occident, unde formațiunile populiste cresc în preferințele alegătorilor, și AfD cunoaște o permanentă accensiune în simpatiile electoratului, de la înființarea sa acum zece ani și până astăzi.

În prezent, potrivit sondajelor de opinie, AfD este al doilea partid al țării, cu circa 22%, nu departe de creștin-democrații de la CDU/CSU, care au o cotă de 27%.

Principalul partid de guvernământ, social-democrații lui Olaf Scholz, au o cotă de 17%, iar Verzii de 14%.

Însă, deși este al doilea partid al țării, bine reprezentat în Budestag și în parlamentele landurilor, Sistemul din Germania a etichetat AfD ca „extremist” și „nazist”, motiv pentru care se află sub permanenta supraveghere a serviciului de securitate internă, BND.

Mai mult, există numeroase voci care afirmă că AfD trebuie scos în afara legii.

Ziarul german Die Welt publică declarația unui purtător de cuvânt al Postbank, care a invocat confindențialitatea bancară pentru a refuza să comenteze cazul specific al lui Chrupalla.

Ceea nu l-a împiedicat să afirme că banca are tot dreptul să închidă orice cont dorește, fără a trebui să dea cuiva socoteală.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui program de televiziune despre moștenirea Germaniei de Est comuniste, RDG, în Germania de astăzi.

Potrivit publicației germane FocusChrupalla a declarat că, astăzi, el și mulți alții din Germania de Est„trăiesc un deja vu în materie de hărțuiri și de încălcare a libertății de exprimare”.

Liderul politic a adăugat că reprimarea de tip comunist a libertății de exprimare „a revenit în politica actuală”.

Focus notează că un polician membru al Verzilor a respins declarațiile lui Chrupalla, numindu-l pe acesta „prost” pentru că a afirmat că Germania devine tot mai puțin liberă.

Dimpotrivă, revista Junge Freiheit, citată de Breibart News, a confirmat că forțele de stânga, neo-comuniste, încearcă să folosească închiderea conturilor și „debancarizarea” ca arme politice.

Neologismul „debancarizare” („debanking” în engleză) a devenit cunoscut după experiența similară de anul acesta a politicianului britanic Nigel Farage, ale cărui conturi au fost închise de bancă din cauza opiniilor sale politice.

Inițial, banca și Sistemul au respins afirmațiile lui Farage, afirmând că închiderea conturilor sale a avut doar rațiuni de afaceri.

Însă, documente interne ale băncii Coutts, obținute de Farage pe cale juridică, au demonstrat că acesta a fost victima convingerilor și pozițiilor sale politice.

Farage este doar un exemplu.

Băncile britanice închid circa o mie de conturi zilnic, fără a catadicsi să le dea clienților vreo explicație.

Ca urmare a scandalului Farage, guvernul Marii Britanii a adoptat noi reglementări care au ca scop să împiedice băncile să discrimineze persoanele fizice și juridice din cauza opiniilor lor politice.

Însă, „debancarizarea” nu are loc doar în Marea Britanie.

Banca Națională a Australiei, de pildă, a adoptat un nou regulament care îi va permite ca, din noiembrie, să închidă conturile clienților săi pentru comentarii pe care banca le apreciază ca „discriminatorii, ofensatoare sau hărțuitoare” sau alte asemenea.

Cu alte cuvinte, banca tte urmărește ce scrii pe Facebook sau pe Twiiter și îți poate închide contul pentru că nu ai fost de acord cu Parada Gay!

Sau cu vaccinarea obligatorie.

Una dintre victimele celebre ale „debancarizării” este medicul Joseph Mercola, cunoscut pentru pozițiile sale critice la adresa vaccinurilor și a Dictaturii Covid, și căruia banca JP Morgan Chase i-a închis conturile.

În condițiile „digitalizării” tot mai agresive a modalităților de plată, Băncile devin puternice instrumente de presiune asupra indivizilor.

„Debancarizarea” este o armă a Sistemului pentru Dresarea, Supunerea și Reducerea la Tăcere a Cetățenilor.