ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a declarat marţi, în exclusivitate pentru B1 TV, că autoritățile țin permanent sub control situaţia din zonele inundate, în ciuda caracterului atipic al acestora. Ministrul susţine că "nici inundaţiile nu mai sunt ce au fost", dar că lucrurile sunt sub control şi nu există "motive de panică".

"Lucrurile sunt sub control, am discutat cu cei de la Apele Române. Eu pe traseu, totul e absolut sub control, nu cedează nici un baraj. De multe ori facem noi breșă în dig, să facem deversări controlate, să nu afecteze case, terenuri agricole, pagubele să fie cât mai mici”, a spus ministrul.

http://www.youtube.com/watch?v=cz-38jGqTT0&list=UUeqNP-Wt7YNjPyH6XhMYPxw


„Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată, nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, în cantități uriașe, pe suprafețe mici, și cu acumulările de pe versanți, pâraiele ne fac mai mult probleme”, a mai spus Doina Pană, adăugând că „autoritățile s-au pregătit pentru coduri roșii, deși trebuiau să fie numai portocalii".