ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă cercetători a descoperit în Guineea, Africa, o faţă umană săpată în versantul unui munte. Figura pare să reprezinte chipul unui personaj străvechi. Monumentul are 10.000 - 12.000 de ani vechime, a declarat geologul italian Pitoni, unul din cercetătorii ce au examinat sculptura.

Cu tehnologia noastră ar fi aproape imposibil de creat un astfel de monument sau ar costa enorm, a spus arheologul german Klaus Dona, citat de ProjectAvalon.net. Experţii au descoperit o trăsătură uimitoare a monumentului. Faţa nu reprezintă o persoană de rasă europeană, nici una de rasă africană. Ar putea fi sud-americană sau asiatică.

În timpul excavaţiilor după diamante din regiunea Sierra Leone, învecinată, Pitoni a cules de la triburile locale o legendă:

Dumnezeul african s-a supărat pe unii îngeri şi i-a împietrit, apoi i-a aruncat pe Pământ. A pus cerul, l-a făcut iar din piatră şi l-a aruncat pe Pământ. Şi a făcut stelele şi le-a aruncat apoi pe Pământ.

În timpul excavaţiilor, cercetătorii au găsit sub pământ nişte pietre deosebite, denumite Pietrele Cerului, din cauza culorii lor albastre, asemănătoare cu a cerului.

În urma cercetărilor continuate la Viena, s-a descoperit că piatra nu e natural albastră, ci a fost colorată artificial. Albastrul pietrelor e unul deosebit. Studiile nu au putut să determine cu exactitate ce material a fost folosit pentru a obţine culoarea.