ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI a anunțat joi că serviciile de informaţii americane l-au identificat pe asasinul jurnaliştilor James Foley şi Steven Sotloff, decapitaţi de grupul terorist sunnit Statul Islamic.

Până acum, călăul care i-a decapitat pe jurnaliştii americani James Foley şi Steven Sotloff şi pe angajatul umanitar britanic David Haines era cunoscut sub pseudonimul "John jihadistul", existând speculaţii că ar fi un islamist britanic, informează Mediafax.

"Călăul a fost identificat", a declarat directorul FBI, James Comey, citat de CNN. Oficialul FBI a explicat că numele călăului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi dezvăluit. Surse din cadrul seriviciilor secrete, citate de CNN, afirmă însă că asasinul celor doi americani este cetăţean britanic, a locuit la Londra şi a avut legături cu grupuri islamiste din Marea Britanie.

Gruparea teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS) a revendicat decapitarea jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff şi a angajatului umanitar britanic David Haines. O grupare algeriană afiliată reţelei teroriste Stat Islamic a revendicat decapitarea turistului francez Hervé Gourdel.