ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fereşte-te de falşii brokeri de asigurări, care încearcă să te escrocheze!

Dacă nu eşti atent atunci când semnezi o poliţă de asigurare, te poţi trezi că ai primit un document fără nici o valoare şi ai plătit una sau mai multe prime de asigurare degeaba, ori că poliţa încheiată nu acoperă toate riscurile pentru care doreai să o semnezi, ca să fii protejat.

Experţii recomandă verificarea persoanei ce îţi vinde poliţa în Registrul Intermediarilor, aflat pe site-ul Autorităţii Române de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu alte cuvinte, când semnezi un contract de asigurare, cel mai bine ar fi să ai cu tine un laptop, o tabletă sau un smartphone cu conexiune la Internet. La adresa menţionată poţi introduce numele persoanei fizice sau juridice ce ţi s-a prezentat ca fiind broker în asigurări.

Printr-un simplu click, afli dacă brokerul venit la tine cu o ofertă este listat, compania de asigurare pentru care face poliţe brokerul respectiv şi categoriile de asigurări tranzacţionate de firmă.

Tot pe site-ul ASF, există o bază de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României. Acolo poţi verifica o poliţă de răspundere civilă auto după numărul de înmatriculare al maşinii sau seria caroseriei.

De asemenea, poţi conspecta un istoric al daunelor, prin identificarea prejudiciilor asociate unei combinații CNP, CUI – număr de înmatriculare, serie de caroserie.