ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este în sfârșit oficial, Fernando Alonso va pleca de la echipa Ferari la sfârșitul anului.

Oficial: după 5 ani, 1186 de puncte, 44 podiumuri și 11 victorii Alonso va pleca de la Scuderia Ferrari. Multumesc Fernando!” a transmis echipa italiană.

“Astăzi nu este o zi ușoară pentru mine, pentru că chiar dacă mă uit mereu spre viitor cu mare entuziasm și determinare, la finalul acestui sezon călătoria mea ca pilot Ferrari va ajunge la un sfârșit”, a declarat spaniolul.

El a mai adăugat: “A fost o decizie greu de luat, dar luată cu o atenție deosebită de la un capăt la altul și dragostea mea pentru Ferrari a fost un prim considerent. Eu am fost întotdeauna suficient de norocos pentru a putea lua propriile decizii cu privire la viitorul meu și am această posibilitate și acum. Trebuie să mulțumesc echipei pentru că a înțeles poziția mea.”

Întreaga declarație a lui Alonso pe F1 Manager.

“Când am avut de luat decizii importante cu privire la viitorul meu, am făcut-o cu Ferrari în inima mea, condus de dragostea mea pentru echipă. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Datorită eforturilor depuse de bărbații și femeile de la Maranello, de trei ori am fost pe locul doi în Campionatul Mondial de Formula 1, în două cazuri dintre ele lupta pentru titlu a fost dusă până la și inclusiv cursa finală, conducînd monpostul din poziția de câștigător mai multe ture."

"Fără o umbră de îndoială, acești cinci ani au produs unele dintre cele mai bune momente din cariera mea și, de asemenea, consider că,  lăsând echipa, am lăsat în urmă mai dergabă o familie decât prieteni. Acum, mă uit spre viitor cu mare entuziasm, știind că o parte din inima mea va aparține întotdeauna Căluțului Cabrat. Vreau să mulțumesc fiecărui membru din echipă pentru încrederea pe care au arătat-o în mine” a încheiat Alonso.