ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia vrea să îşi plătească ratele datoriilor din această lună şi să încheie un acord cu creditorii internaţionali pentru deblocarea programului de ajutor, dar FMI insistă pentru reforme dure în domeniul legislaţiei muncii, a declarat ministrul Muncii, Panos Skourletis. Autorităţile de la Atena trebuie să plătească FMI în această lună aproape 1 miliard de euro.

Guvernul a reluat săptămâna trecută negocierile cu creditorii pentru deblocarea restului de 7,2 miliarde de euro la care Grecia mai are dreptul din programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro convenit cu Uniunea Europeană şi FMI.

Skourletis a arătat că FMI nu cedează în privinţa cererilor sale pentru reforme ale legislaţiei muncii, care ar trebui să includă reduceri ale pensiilor şi concedieri în masă, şi se opune planului guvernului de stînga de creştere a salariului minim.