ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, fosta directoare de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din București, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare și la 100 de zile de muncă în folosul comunității în dosarul „Mită la Bac”, din vara anului 2013. Decizia justiției nu este definitivă, potrivit Digi24.

La ultimul termen de judecată, procurorii ceruseră instanţei condamnare cu executare, iar fosta directoare a cerut să fie reaudiată şi a recunoscut că a strâns bani pentru ca absolvenţii de la liceul pe care îl conducea să obţină note mai mari la examenul maturităţii.

Scandalul a izbucnit pe 1 iulie 2013, chiar în ziua în care se desfăşura proba scrisă la limba şi literatura română, când zeci de procurori şi poliţişti au descins în şcoală cu puţin timp înainte de încheierea examenului, având informaţii că unii dintre profesori şi directoarea liceului ar fi cerut bani în schimbul subiectelor de la examen.