ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi foşti securişti din Republica Moldova au anunţat că au format o nouă mişcare politică ce are ca scor primordial lupta împotriva "românizării".

Livrare gratuita in 24 de ore!

Ion Mahu, fostul director al Direcției contraspionaj a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), este preşedintele Comitetului Național de Salvare "Pentru Moldova!", în timp ce Veaceslav Perju, președintele clubului de experți "Strategia Moldovei", a fost ales vicepreşedinte, anunţă Ziarul Naţional din Moldova.

Între membrii acestei noi mişcări politice se mai regăsesc fostul ministru al Securității, Anatol Plugaru, fostul viceministru de Interne, generalul Boris Muravschi, președintele Asociației veteranilor grănicerilor din R. Moldova, Efim Donos, fostul adjunct al direcției de contraspionaj al SIS, Valeri Crușilinski, şi președintele Uniunii studenților și tineretului din R. Moldova, Eugen Balan.

Scopul noului partid prorus de la Chişinău este lupta împotriva "încercărilor fără precedent de românizare a R. Moldova și cu riscul înalt de pierdere a identității naționale, limbii și istoriei", conform sursei citate.