ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul preşedinte al Comisiei de investigaţie privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, Sorin Cimpoeru, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, semnalând presiuni din partea superiorilor din Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

În urma depunerii plângerii, procurorii au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a întocmit un raport preliminar privind accidentul aviatic din Apuseni, în care se arăta că un factor important care a dus la producerea acestui eveniment a fost reprezentat de condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul zborului.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, lapeste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.