ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Cîrţu este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de fotbal şi un fost mare jucător. A înregistrat nenumărate performanţe ca fotbalist, iar ca tehnician a antrenat cluburi de fotbal autohtone cum ar fi Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti sau CFR Cluj.

Însă, puţini ştiu că Sorin Cîrţu are şi o familie minunată. Este căsătorit de 33 de ani cu Silvia, profesoară de fizică şi, în acelaşi timp, directoarea Şcolii nr. 37 „Mihai Eminescu“ din Craiova.

S-au întâlnit când erau amandoi studenţi, pe holurile Univeristăţii din Craiova. Ea era studentă la Ştiinţele Naturii iar el student la Ştiinţe Economice. S-au plăcut imediat iar când, în sfârşit, au avut curajul să-şi vorbească, Silvia povesteşte că s-au luat imediat. Astfel, pe 12 noiembrie, chiar în ziua în care Sorin Cîrţu a împlinit 27 de ani, acesta i-a spus să nu mai plece de la petrecere, să rămână la el, definitiv.

[P] Eu sunt Zlatan - comanda online

„Şi am rămas“, zâmbeşte Silvia. „Le-am telefonat părinţilor mei, în Severin, apoi am mers în cămin, să-mi iau o parte din lucruri. Totul s-a petrecut repede, nu ca în vremurile de astăzi: pe 7 ianuarie, chiar de Sf. Ion, am făcut cununia. Iar pe 13 iunie – un număr care mie îmi poartă mereu noroc – am avut nunta“.

Cei doi şi-au păstrat vie dragostea unuia pentru celălalt,căsnicia lor solidă aducându-le multe bucurii şi împliniri. Dar cele mai frumose daruri pe care şi le-au făcut unul altuia sunt, fără discuţie, cele două fiice: Roxana Ioana, de 31 de ani, absolventă a Facultăţii de Relaţii Publice, din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice din Bucureşti, studentă la Facultatea de Drept din Craiova şi masterand la Academia de Ştiinţe Politice; şi Ligia, de 28 de ani, studentă la Facultatea de Economie Administrarea Afacerilor, Craiova.

„Ele sunt cele mai de preţ realizări ale noastre – două fete reuşite, fumoase, doi copii cuminţi care ne-au adus numai satisfacţii… Cum văd eu căsnicia familiei Cîrţu? Una în care au participat ambii eroi, trup şi suflet!“, declara acum câţiva ani surâzătoare Silvia Cîrţu pentru Gazeta de Sud.

Credinţa în Dumnezeu este importantă în familia Cîrţu,  recent, cei doi fiind implicaţi în campania privind păstrarea orei de religie în şcoli. Silvia este preşedinta Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie din judeţul Dolj, iar Sorin a vorbit despre importanţa Orei de Religie pentru copii, afirmând că le-a ajutat pe fiicele sale „să descopere bogăţia ascunsă în viaţă".

„Nu ştiu ce ştiţi dumneavoastră despre educaţia religioasă a copiilor, dau eu ştiu: că fiicele mele au mers la Sfânta Biserică cu mama mea de la vârste foarte fragede; că au învăţat rugăciuni atât de la mama lor, cât şi de la bunici şi nu mergeau la culcare fără a vorbi cu Dumnezeu, printr-o rugăciune; că la şcoală au învăţat despre îngeri, sfinţi şi alte evenimente religioase; că prin ora de Religie copiii mei au fost ajutaţi să descopere bogăţia ascunsă în viaţa şi adevărul lor personal.

Rezultatul? alţii au descoperit că “fiicele lui Cârţu” sunt harnice, iertătoare, generoase, conştiincioase, cumpătate, discrete, prietenoase, chibzuite, perseverente, devotate, ferme, îşi cunosc forţele proprii şi nu numai. Şi mai ştiu că la ora de Religie se lucrează cu sufletele copiilor, că Religia în şcoală înseamnă mai puţină violenţă şi mai multă înţelegere, prietenie, iubire, că profesorul de Religie transmite copiilor Cuvântul Domnului. Să stăm cu frică şi să luăm aminte că Dumnezeu este încă în România şi să nu-L alungăm. Şcoala fără ora de Religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate! Înscrie-ţi copilul la ora de Religie!”, a spus Sorin Cîrţu.