ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.200 de oameni au participat duminică, la Suceava, la un marş în favoarea prezenţei orei de religie în şcoală, informează corespondentul ActiveNews.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Anunţat pe facebook şi în câteva parohii din zonă, la marş s-au adunat oameni din Suceava, dar şi din Gura Humorului, Rădăuţi, Fălticeni sau Câmpulung.

Oamenii prezenţi la marş au avut bannere pe care se putea citi: "Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc", "Religia în şcoală, prioritate naţională" sau "Poporul român s-a născut ortodox creştin".

Participanţii au mărşăluit pe traseul Biserica Sfântul Dumitru - Casa de Cultură - Biserica Sfânta Înviere - Biblioteca Judeţeană - Magazinul Bucovina - Palatul de Justiţie - Parcul Universităţii - Spitalul Judeţean şi retur.

Evenimentul a fost organizat Alianţa Bucovina Ortodoxă, for format din mai multe ONG-uri: Bucovina Profundă, APOR-Suceava, Asociaţia Sfinţii Ioachim şi Ana, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni- Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou.

mars-pentru-ora-de-religie mars-suceava-religie mars-suceava

 

mii-de-oameni-suceava-ora-de-religie