ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenţia de presă RIA Novosti a intrat în posesia unor imagini din satelit, care arată acumulari masive de trupe şi armament, pe care Ucraina le mobilizează la graniţa de est, în partea de nord a regiunii Doneţk, precum şi în jurul oraşului Slaviansk.

O sursa din cadrul Ministerului rus al Apărării a declarat, comentând imaginile, că forţele militare grupate în jurul Slavianskului au scopul clar de a "rade de pe faţa pământului oraşul şi pe locuitorii acestuia". Potrivit datelor, 15.000 de militari ucraineni, 160 de tancuri şi 230 de vehicule blindate se pregătesc să ia cu asalt Slavianskul.
"O astfel de concentrare de trupe în faţa unor oameni care îşi apără oraşul înarmate doar cu câteva arme de calibru mic denotă nimic altceva decât un gest de disperare din partea autorităţilor de la Kiev", a adăugat sursa citată.

[gallery columns="1" link="file" ids="33565,33566,33567" orderby="rand"]

Sursa foto: RIA Novosti