ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Babeş este fondatorul şcolii româneşti de microbiologie, autorul primului tratat de bacteriologie din lume şi cel care a introdus vaccinarea antirabică în România. Prin cercetările sale valoroase asupra antagonismelor microbiene, Victor Babeş s-a situat printre precursorii ideilor moderne asupra antibioticelor. În anul 1893 Victor Babeş este ales membru titular al Academiei Române. A fost membru al Academiei Române, membru corespondent al Academiei de Medicină din Paris și ofițer al Legiunii de Onoare din Franța.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Pe lângă activitatea științifică, Babeș a fost preocupat de îmbunătățirea stării sanitare a populației, în special în combaterea și prevenirea pelagrei. Studiind cauzele acestei boli, care avea extindere în masă, a subliniat esența socială a acesteia și în 1907 a susținut: "Leacul pelagrei, al acestei boli a mizeriei, al acestei rușini naționale, vi-l dau eu: împroprietărirea țăranilor."

Savantul de renume mondial este îngropat în curtea interioară a Institutului Cantacuzino, la capătul unei alei care se termină într-o parcare.

La 89 de ani de la moartea sa, locul unde îşi doarme somnul de veci arată cum se vede în imaginile de mai jos: neîngrijit, surpat şi cu placa funerară crăpată.

3
4
5