ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stare de asediu la Belgrad, sâmbătă, cu ocazia marșului homosexualilor. 7.000 de polițiști și jandarmi, blindate, și elicoptere, au fost scoase în stradă pentru a-i proteja pe cei aproximativ 200 de participanți la primul marș gay ținut la Belgrad, după patru ani (FOTO).

Acestea nu sunt totuși, măsuri neobișnuite la marșurile gay din Europa de Est, autoritățile temându-se de reacția conservatoare a locuitorilor țării lor. Teama de incidente de la Belgrad a fost atât de mare, încât însuși fratele primului ministru Alexandr Vucici a fost bătut de forțele de ordine, pentru că ar fi refuzat să se legitimeze (VIDEO JOS).

Neobișnuit pentru astfel de marșuri a fost ce s-a întâmplat după. Conform presei din țara vecină, aproximativ 7.000 de sârbi au mărșăluit pe traseul pe care merseră homosexualii, pentru a "curăța orașul de contaminarea cauzată de această orgie rușinoasă", după cum au anunțat organizatorii.

Cu icoane și steaguri în mână, cei 10.000 de manifestan'i au mers până la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Sârbe. Anterior marșului homosexual, Biserica Ortodoxă Sârbă a condamnat dur manifestarea, considerând-o "o adunătură de necrezut, organizată de cei care au bombardat și au pus la stâlp Serbia". VIDEO: