ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Mutu şi-a schimbat religia, anunţă cotidianul Libertatea în ediţia de azi, atacantul celor de la Petrolul trecând de la ortodoxie la secta Creştinilor după Evanghelie. Conform sursei citate, Mutu a fost determinat să facă această schimbare de către soţia sa venezueleancă, Consuelo.

Mai mult, Mutu a devenit aşa de evlavios, încât a postat pe facebook o rugăciune. Mai mult, fotbalistul a postat şi o fotografie cu el rugându-se, la bustul gol.

Secta  "Creştini după Evanghelie" a apărut în România pe filiera austro-ungară, în secolul XIX. Semnul crucii sau cultul icoanelor nu sunt acceptate de practicanţii acestei religii, care nu au preot, ci doar predicator. În total sunt 688 de biserici creștine după Evanghelie în România care fac parte din Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie și in jur de 50.000 de credincioși care sunt membri sau aparținători ai acestor biserici.

Mutu a mărturisit că deşi a aderat la acest cult de acum trei ani, abia de doi ani devenit "practicant". Atacantul a spus că învăţăturile " le învăţasem de mic, acasă. Să nu furi, să nu vorbeşti de rău, să-ţi ajuţi aproapele..."

RTEmagicC_2-3--mutu-rugaciune.jpg