ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii unui club montan din Vâlcea au descoperit întâmplător că vipera neagră nu a dispărut din România, aceștia filmând frumuseţile din Parâng când le-a apărut în cadru reptila de culoare neagră care nu mai fusese văzută în România de 41 de an, potrivit Digi24.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Vipera neagră nu are pete de altă culoare şi are o lungime care variază între 40 şi 60 de cm, astfel de exemplare fiind văzute în anii 70 în munţii Făgăraşului şi în Piatra Craiului. Preferă habitatul cu umiditate mare, unde sunt diferențe mari de temperatură între zi și noapte și de obicei trăiesc la altitudini mari, de peste 1500 de m, iar specialiştii spun că muşcătura acestui şarpe poate duce la moartea unui om în aproximativ 10 ore, dacă nu se intervine cu antidot. Dacă un turist este muşcat, trebuie să evite pe cât posibil mişcarea, tocmai pentru a nu favoriza răspândirea veninului, dacă are un cuţit sau briceag asupra lui este indicat să facă o crestătură în locul muşcăturii şi să scoată lichidul, apoi să pună un garou, tocmai pentru ca veninul să nu se împrăştie rapid în corp și să sune la 112 ca să anunţe autorităţile pentru a i se administra cât mai repede serul antiviperin.

sarpe