ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Ucraina, în regiunea Cerkasî, a luat fiinţă zilele trecute prima biserică a lui Satan, informează televiziunea de stat italiană, Rai.

Comunitatea "credincioşilor" îşi spune satanişti, iar liderul ei se numeşte Serghei Neboga. Conform sursei citate, această comunitate este prima din spaţiul ex-sovietic ce funcţionează legal, în cazul de faţă conform Constituţiei din Ucraina.

Pe siteul oficial al noului cult a fost anunţată informaţia că în noaptea Valpurgiei (30 aprilie spre 1 mai) s-a pus piatra de temelie pentru Templul forţelor întunericului, ce este situat lângă Pădurea Neagră sau cum mai este denumită în zonă, Pădurea diavolului.

Cartea de bază a cultului a fost scrisă de acelaşi Neboga şi se numeşte "Practica secretă a magiei negre de către popoarele slave". Conform acestuia, comunitatea sa este "o asociere a vrăjitoarelor şi magicienilor care-l idolatrizează pe diavol", arată Rainews.it.

În timpul "ceremoniei" inaugurale, jurnaliştii au putut observa pe viu o slujbă de noapte, sacrificii şi rugăciune. Alte servicii religioase oferite sunt "căsătoriile negre", "sfinţire" sau de-creştinare.

În incinta templului există un atelier de lumănări, unul pentru icoane ale diavolului, un altar pentru focul ceremonial, o baie, chiar şi o fermă.

Biserica lui Satan este o organizaţie recunoscută şi înscrisă în registrul de stat al Ucrainei, a afirmat liderul acesteia. Organizaţia se bazează pe filozofia Satanismului LaVeyan şi are membri în întreaga lume.

biserica-lui-satan-in-ucraina