ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia încearcă să ascundă faptul că îi sprijină militar pe separatistii pro-ruşi din estul Ucrainei, dar unele lucruri făcute de soldaţii săi îi dau de gol pe oficialii de la Moscova.

Crearea unui cont pe o reţea socială impune şi acceptarea unor condiţii. Pe Instagram, de exemplu, poţi permite identificarea locului unde s-a realizat fotografia. Un soldat rus pe numele Sanya Sotkin a uitat de această opţiune şi a realizat câteva fotografii în interiorul unor maşinării militare pe care le-a postat pe contul său.

Alexander Sotkin are 24 de ani şi a postat prima fotografie de la baza din sudul Rusiei în care era staţionat. Sotkin e specialist în comunicaţii speciale şi aştepta la graniţa cu Ucraina un ordin.

1

 

Apoi, Sotkin a publicat şi o fotografie din satul Krasna Talichka, un teritoriul controlat de rebelii pro-ruşi în estul Ucrainei.

2

Următorul moment când Sotkin a publicat o imagine din Ucraina a fost pe 5 iulie, din satul Krasnii Derkul. Imaginile au fost făcute la 15 kilometri de baza Voloşino, unde era staţionat.

3

 

Deoarece este bazata pe datele GPS, geolocalizarea Instagram este destul de precisă. Cu toate acestea, există posibilitatea ca Sotkin să fi “falsificat” semnalul GPS, sau pur si simplu echipamentul folosit sa indice un semnal fals.