ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Francois Hollande este comparat cu Hitler. Ziarul marocan in limba arabă Al Watan a publicat pe prima pagină un fotomontaj controversat in care președintele Franței apare cu mustăți, ca Hitler, și uniformă nazistă, pentru a denunța atitudinea Parisului față de musulmani.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Ca și cum nu era suficientă imaginea de pe prima pagină, cotidianul lansează și o întrebare: ”Francezii vor să renască lagărele de concentrare ale lui Hitler pentru exterminarea musulmanilor?”

Revista francofonă Tel Quel l-a contactat pe directorul cotidianului Al Watan pentru a afla care este motivul acestei politici editoriale, scrie 20minutes.fr.

Guvernul de la Paris nu asigură securitate cetățenilor musulmani din Franța, așa cum o face pentru comunitatea evreiască”, a explicat Abderrahim Ariri.  El a amintit că, în urma atentatelor de la Paris, de la începutul lui ianuarie, mai multe moschei au devenit ținta atacurilor în Franța.

Directorul cotidianului marocan a mai spus că Hollande merită și mai rău decât o simplă pagină de ziar care i-a fost dedicată.

Tel Quel notează că 128 de acte islamofobe au avut loc în Franța in cele două săptămâni care au trecut de la atacurile asupra ziarului Charlie Hebdo și a magazinului evreiesc Casher.