ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omar Mahmoud,unul dintre fraţii lui Omar Hayssam, a fost adus din Turcia şi încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, urmând să execute pedeapsa de cinci ani de închisoare primită pentru că şi-a ajutat fratele să fugă, informează Agerpres.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediţie integrală, necenzurată - comanda online

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliției Române.

Frații sirianului Omar Hayssam, Omar Mukhles și Omar Mahmoud, au fost condamnați definitiv la câte cinci ani închisoare cu executare pe 7 octombrie 2014 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, ei fiind acuzați că au înlesnit fuga din țară a fratelui lor.

În același dosar, omul de afaceri sirian Mustafa Tartoussi a primit 7 ani de închisoare cu executare.

Inițial, cei trei au fost achitați în anul 2012 de Curtea de Apel Oradea, însă au fost condamnați marți de instanța supremă, după ce judecătorii au admis apelul DIICOT.

DIICOT susține că, în perioada 23-30 iunie 2006, Tartoussi a planificat și înlesnit, împreună cu Omar Mukhles și Omar Mahmoud, ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, deși cunoștea faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a trei jurnaliști români în Irak.