ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Gâdea, realizator al emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, transmite în direct din Novaci, acolo unde este prezent și premierul Victor Ponta. „Sunt două lucruri care s-au întâmplat de mulţi ani. În primul rând, faptul că de 40-50 de ani statul român nu a mai investit în reparaţiile digurilor. A doua problemă, la fel de gravă, o reprezintă defrişările”, a spus Ponta, la Antena 3, citat de gorj-domino.ro.

„Trebuie să ne pregătim, pentru că natura pe care noi am distrus-o începe să ne pedepsească”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul a ţinut să-i laude pe cei implicaţi în operaţiunile de salvare şi a dat asigurări că Guvernul îi va sprijini pe sinistraţi.

„Mii de oameni necunoscuţi şi-au făcut datoria şi lucrează în continuare. Noi avem grijă să aibă tot ceea ce le trebuie. Imediat ce evaluăm pagubele o să alocăm sumele necesare să reparăm ce e de reparat”, a precizat Ponta.