ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gafă de proporţii la festivitatea de deschidere a anului şcolar, la o şcoală din Târgoviște.

Cadrele didactice ar trebui să-i înveţe pe elevi inclusiv gramatica limbii române. În loc să facă aceasta, ele însele fac greşeli strigătoare la cer, precum această gafă de proporţii.

Luni, la deschiderea anului școlar, la această şcoală din Târgovişte a fost afişat un banner, cu un mesaj care conţine două mari greșeli gramaticale, ce constituie o gafă de proporţii.

„Școala, e sufletul națiuni!”

, era scris mare în spatele profesorilor care țineau discursuri.

Virgulă între subiect şi predicat, iar "naţiunii" trebuie scris aici cu doi de "i"! Imaginea a fost surprinsă de jurnaliștii de la Gazeta Dâmboviţei, dar bannerul ar putea să fie puţin îndoit şi al doilea "i" să fie acolo şi să nu se vadă.

Școala poartă numele Smarandei Gheorghiu, scriitor, publicist, membru al mai multor societăți culturale, considerată „educatoare a poporului”.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Smaranda Gheorghiu a condus un cenaclu literar, la care participa des și Mihai Eminescu.