ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naypyidaw este capitala Birmaniei din anul 2005. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că este un oraş aglomerat, cum sunt alte capitale ale lumii.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii


Autorităţile au decis construirea oraşului având de la început intenţia ca acesta să fie capitala statului. Chiar dacă este o ţară săracă, investiţiile în infrastructură au fost uriaşe, dar gradul de ocupare al oraşului este de sub 5%. De aici provine şi numele de "capitala fantomă", aşa cum a fost Naypyidaw denumit de către presa internaţională.

Autostrada ce duce la Naypyidaw are 11 benzi pe sens, însă în mare parte este goală. Încrederea autorităţilor în acest proiect este de neînţeles, având în vedere comparaţia dintre preţul apartamentelor şi faptul că doar cei mai bogaţi oameni din Burma îşi permiteau accesorii de bază, precum telefoanele mobile sau calculatoare.

Numită şi Uniunea Myanmar, este a doua ţară ca mărime din Asia de sud-est şi este o ţară cunoscută pentru conflictele militare şi traficul de droguri.

[gallery ids="57439,57436,57442,57443,57444,57438,57437,57440,57441"]