ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi se împlinesc 16 ani de la unele dintre cele mai sângeroase atentate din istoria omenirii. Nici până astăzi nu este clar ce s-a întâmplat cu exactitate. Conform versiunilor oficiale, atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite.

19 teroriști, înarmați cu cuttere pentru hârtie, au deturnat patru avioane de pasageri. Două zboruri din Boston, cu numerele 11 și 175, au fost redirecționate spre New York, unde avioanele au fost manevrate astfel încât să intre în coliziune cu turnurile World Trade Center. Acestea au luat foc, incendiul uriaș producând topirea armăturilor metalice ale structurii de rezistență și ambele turnuri, 1 și 2, s-au prăbușit. Aproximativ 3.000 de persoane au fost ucise.

Avionul care a decolat din Newark, zborul 93, și-a menținut cursul către Ohio și apoi s-a întors către Washington D.C. În timpul acestui zbor, mai mulți pasageri au telefonat din avion. Unii dintre ei au încercat, fără succes, să preia controlul asupra avionului, iar în timpul încleștării acesta s-a prăbușit în centrul Pennsylvaniei. Cel de-al patrulea zbor, numărul 77, a decolat din Washington, a survolat partea de vest a Virginiei, a ajuns deasupra orașului Ohio, de unde s-a întors la Washington DC, intrând în coliziune cu clădirea Pentagonului.

Statele Unite au răspuns la aceste atacuri lansând un Război împotriva terorismului, invadând Afganistanul. A urmat declanșarea războiului americano-irakian din 2003. SUA a avut nevoie de 10 ani pentru a-l găsi și ucide pe creierul acestor atacuri, Osama bin Laden, în mai 2011.