ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centenarii pot fi rari, dar sunt mult mai rari supercentenarii - cei ce s-au născut acum două secole. O galerie foto pe acest subiect am pus mai jos.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Prin proprietăţile timpului la cumpăna dintre două secole, există oameni de peste 100 de ani care s-au născut nu în secolul trecut, ci chiar acum două.

Acum mai există cinci astfel de oameni. Toţi centenarii aceştia speciali sunt femei. Oamenii de ştiinţă spun că durata lungă a vieţii unora dintre noi se datorează exclusiv geneticii.

Aceste femei au trăit mai bine de un secol şi un deceniu. Au văzut două războaie mondiale şi alte nenumărate conflagraţii - evenimente istorice despre care majoritatea noastră învăţăm din cărţi - şi au acumulat înţelepciune foarte multă. Mai multă decât putem noi cuprinde cu minţile noastre.

Gena specială a acestor femei extrem de longevive ar putea fi cheia supravieţuirii speciei umane.

An după an, s-au uitat cum se schimbă lumea şi s-au adaptat. Ele au o perspectivă asupra lumii pe care restul dintre noi nici nu şi-o poate imagina.

Cinci femei: trei americance, o italiancă şi o japoneză fac parte din această galerie foto.

[gallery type="slideshow" columns="1" ids="82173,82174,82175,82176,82177"]