ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teatrul de Operetă din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea într-un nou sediu situat pe Bulevardul Octavian Goga nr. 1, în imediata apropiere a Bibliotecii Naţionale a României şi a Ministerului Culturii. Ridicarea noii construcţii a început în 2012 şi a costat peste 8.700.000 de euro.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Bucureşti este prima clădire destinată spectacolului muzical construită în România după anul 1989. Primul spectacol pus în scenă a fost "Fantoma de la Operă"

Primul sediu al Teatrului de Operetă a fost inaugurat pe 7 noiembrie 1950, sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă, şi era situat pe Splaiul Unirii. Demolat în 1986, Teatrul de Stat de Operetă a fost mutat în clădirea Teatrului Naţional, unde a funcţionat până în 2005. Din cauza incendiului care a afectat TNB, spectacolele s-au desfăşurat timp de doi ani în sala Ministerului Afacerilor Interne, ulterior revenind în actuala Sală Studio (fosta Sală Mică) a Teatrului Naţional Bucureşti, unde au avut loc până în anul 2011, când clădirea din Piaţa Universităţii a intrat în reparaţii.

1

 

3

4

5

6